5 nejmodernějších trendů v sedacích soupravách pro rok 2023

Sedací soupravy jsou nejen praktickým nábytkem, který poskytuje pohodlí a relaxaci, ale také klíčovým prvkem, který určuje styl obývacího pokoje. Letošní rok 2023 nám přináší celou řadu nových trendů v oblasti sedacích souprav, které jsou plné inspirace a kreativity. Přinášíme vám pět nejmodernějších trendů, které vašemu interiéru dodají šmrnc.

1. Multifunkční sedací soupravy

První trend, který stojí za zmínku, je rostoucí popularita multifunkčních sedacích souprav. V dnešní době, kdy se mnozí z nás snaží optimalizovat prostor v našich domovech, se multifunkční nábytek stává stále více žádoucí. Představte si pohovku, která se během dne stane útulným místem pro odpočinek a večer se transformuje na pohodlnou postel. Pohovky pro každodenní spaní jsou velmi dobrou volbou. Některé modely dokonce nabízejí úložný prostor, který je vždy vítaný v každém domově.

2. Udržitelné a ekologické materiály

Druhým trendem pro rok 2023 je posun k udržitelným a ekologickým materiálům. S rostoucí obezřetností k životnímu prostředí se mnoho výrobců sedacích souprav zaměřuje na použití recyklovaných materiálů a udržitelných řešení. Výsledkem jsou kvalitní a ekologicky šetrné sedací soupravy, které jsou stejně pohodlné a stylové jako jejich tradiční protějšky.

3. Geometrické vzory a tvary

Geometrické vzory a tvary se vracejí v plné síle. Od zvýrazněných čar a ostrých hran až po měkké křivky a kulaté tvary, geometrie se stává stále významnější v designu sedacích souprav. Tento trend přináší vizuální zajímavost a dynamiku do obývacího prostoru a umožňuje nám experimentovat s jedinečnými a netradičními formami. Velmi oblíbené jsou například pohovky Chesterfield.

4. Neutrální barvy

Když přijde na barvu, neutrální odstíny jako šedá, béžová nebo bílá dominují v trendech pro rok 2023. Tyto barvy přinášejí klidnou a uvolňující atmosféru do obývacího prostoru a umožňují nám hrát si s barevnými doplňky a dekoracemi. Ať už si vyberete světlou nebo tmavou variantu, neutrální barvy jsou vždy elegantní a časově odolné volbou.

5. Retro styl

Posledním trendem, který je třeba zmínit, je návrat retro stylu. Představte si jemné linie, jemné textury a teplé barvy inspirované 70. lety. Retro styl přináší do moderních interiérů dotek nostalgie a často se kombinuje s moderními prvky pro vytvoření unikátního a osobitého vzhledu.

Ať už si vyberete jakýkoliv trend, vzpomeňte si, že nejlepší sedací souprava je ta, která nejen vypadá skvěle, ale také se na ni skvěle sedí. Takže vezměte do úvahy své vlastní preference a potřeby a vyberte si sedací soupravu, která bude pro vás ideální.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz